Andra träffen

Nästa Träff med brudarna

Jag bjöd över tjejerna hem till mig istället den här gången, jag ville att vi skulle få manuset nerskrivet ordentligt på papper… de sista mötena hade vi diskuterat vagt vad handlingen skulle gå ut på. Det var ganska annorlunda att ha tjejerna hemma hos mig, det blev en annorlunda stämning… det blev väldigt avslappnat och plottrig stämning. Man kom närmare tjejerna på ett sätt, men det blev mycket mer tjatrigt och svårare att få dom o hålla fokus.

Efter mycket snack och fnitter kom vi fram till ett bild manus som vi skrev ner.

Först ser man bilder på Alby,  Ställen som dom gillar och tycker om. Sen ser man ett gäng som kommer infifrån stan och går av i alby. Den här gruppen kommer laddad med fördommar om alby, de har aldrig avrit här men dom har hört allt snack.

Uppe på sptärrarna står den andra gruppen som bor i alby och är allmänhet vanliga ungdommar, sådana som vi faktiskt är.

När den fördomsfulla gruppen kommer upp så stöter de på albyborna och förväntar sig att de ska tjafsa mot dom så dom kommer och knuffar till våra albybor och ”muckar” bråk. Allt det här händer utan repliker eller ord, tjejerna ville utrycka allt genom dans och rörelser.

Albyborna vill inte bråka så dom drar därifrån, dom dansar i väg genom Albytorger. Den fördomsfulla gruppen följer efter och stör dom.

Dom till alby parken och albyborna tröttnar på deras jidder så dom ställer sig mot dom men istället för att bråka så dansar dom. Den fördomsfulla gruppen dansar tillbaka med aggressiva rörelser. Medans våra albybor håller sig lugna och kör deras grej.

Tillslut så börjar den fördomsfulla gruppen fatta att dom andra faktiskt inte vill bråka eller tjaffsa, sakta men säkert börjar de ta efter deras rörelser och lugna ner sig i sin dans, dom gillar faktiskt det albyborna håller på med. Det hela slutar med att båda grupperna har sammansmält till en enda gemensam grupp där dom dansar och har kul.