Varför gör vi dansfilm?

Varför gör vi dansfilm?

Jag har sammlat ihop en grupp unga tuffa tjejer från Alby-Botkyrka mellan åldrarna 14-17. Målet är att  göra en dans film, en dansfilm som dom kan vara stolta över och vilja visa upp. Ideerna, manuset, val av musik osv ska komma från gruppens önskemål och från de historier dom vill berätta. Med dansfilm menas en kortfilm på ca 3-5 minuter där dom utrycker deras berättelse genom dans.
Ett av mina mål är även att stärka deras självförtroende, bara för att de är unga och bor i en ”förort” så betyder de inte att dom inte kan lyckas skapa fram något grymt. Jag vill även stärka gemenskapen mellan gruppen, jag vill att dom efter filmen ska känna att dom kan fortsätta att umgås och skapa egnaa saker, jag vill inspirera dom att skapa, jag vill att dom ska växa och att dom ska inse hur mycket möjligheter det finns runt omkring dom bara som bestämmer sig för att göra något.

INGEN av oss har någonsin gjort dansfilm förut. Inklussive jag, några tjejer hade testat på en workshop men dom flesta av oss har inte så mycket koll på hur man ens sätter på en  kamera.

Just det är en av aspekterna jag tycker är  intressant.  Vi vill göra dansfilm och vi gör dansfilm,  det spelar ingen roll att vi inte ”kan”. Vi lär oss på vägen, Jag vill visa för dom här tjejerna att man kan göra vad man vill så länge man har viljan, kunskap får man på vägen, jag vill stärka deras självförtroende så att dom känner att dom kan göra  vad dom än får för sig att göra i framtiden också!
Dom ska känna sig hörda och dom ska få ut sin röst, det dom tycker och tänker är viktigt.
Vill dom för att göra något så ska dom känna att det är möjligt. Det är lätt att man kanske får en ide men sedan börjar se alla hinder, Det ska inte finnas några hinder.
Det finns inget dom inte kan lära sig. Inget som är för svårt att åstadkomma.