Sacdias dagbok

Sacdias dagbok

Kort text om arbetet

Vi är en kärngrupp på 10 personer som har träffats sedan mars 2011 för berättarkvällar, workshops, middagar och föreställningar och har nu åter samlats efter sommaren för att påbörja arbetet mot premiär. Bring it on!
Fredagen den 9 december kl. 20.00 kommer projektet, som just nu har arbetsnamnet Somalier sthlm, ha premiär på Blå Huset i Tensta. Vi kommer att presentera en performance och en kortfilm – följ oss här på sidan för att se utvecklingen av arbetet! Mycket ska göras och tiden är kort, kommer vi att hinna färdigt till fredagen den 9 december? Kommer du att sitta i publiken kl. 20.00? Vi vill det!

Bakgrund

Botkyrka Community Teater och Dans (BC) påbörjade ett arbete med somaliska ungdomar i Göteborg hösten 2010. Somalier är en utsatt grupp i Sverige särskilt när det kommer till fördomar och diskriminering, både inom invandrargruppen och av resten av befolkningen.
I Göteborg hölls berättarkvällar i Bergsjön, Angered, Hisingen och Frölunda. Till dessa kvällar kom det ungdomar för att berätta om hur det är att vara somalisk ungdom i Sverige idag. Tanken är att samla somalier, främst ungdomar, i Göteborg, Stockholm och Botkyrka så det blir tre grupper som jobbar samtidigt på olika platser i Sverige. I mars 2011 påbörjades arbetet i Stockholm.
Läs mer om systerprojektet i Göteborg under fliken: http://www.communityteater.org/?page_id=979

Medverkande

Emine Karakaya
Halima Mowlid
Mariam Ahmed
Riak Abdullahi
Susan Hassan
Sawda Ahmed
Projektledning:
Ayan Hussein – lokal projektledare
Ahmed Abdullahi – filmmakare
Anne Jonsson – Scenkonstnär, projektledare
America Vera-Zavala – Konstnärlig ledare Botkyrka Community Teater, initiativtagare