Ayan om arbetet med Sadias dagbok

Ayan om arbetet med Sadias dagbok
Vi som arbetar med föreställningen Sadias dagbok är en grupp tjejer som har träffats varje vecka sedan i mars. Vi har vävt samman våra egna historier, antigen upplevda eller sådant vi fått återberättat för oss, till en person; Sadia. Det är så hon har uppstått. Sadia finns på riktigt, men spridd över sex personer.
Sadia är en helt vanlig Somalisk tjej som lever i en av Stockholms förorter. I föreställningen får vi följa hennes liv under ett års tid genom hennes dagbok, där hon berättar om sin familj och vänner, sina drömmar och förhoppningar.
Arbetsprocessen med Sadias dagbok har varit annorlunda än hur skolan har lärt oss att arbeta. Sadia har bara poppat upp! Vi har träffats varje vecka och pratat, det har varit som att sitta och dricka te med sina kompisar. Vi har pratat om saker som varit känsliga, roliga, skrämmande och upprörande, sen har vi gjort miniteatrar av det. Från att ha varit mer generella prat, har Sadia och föreställningen börjat forma sig. Vi har steg för steg undersökt om vi tycker att materialet passar i vår föreställning, och om vi inte tycker det, så har vi släppt det.
Nu har vi en och en halv månad kvar till premiär!
Välkomna!