välkomnar er till Somalier Sthlm!

Botkyrka community teater välkomnar er till Somalier Sthlm!

Välkomna till eventet Somalier Sthlm som arrangeras av Botkyrka Community Teater i samarbete med Blå Huset i Tensta fredagen den 9 december kl. 20.00, lördagen den 10 december kl. 14.00 och 19.00 och söndagen den 11 december kl. 14.00 och 19.00. Obs! Endast 10 publikplatser till varje föreställning.

Biljetter bokas på info@botkyrkacommunityteater.org

Somalier Sthlm är ett projekt som utkristalliserat sig i två delar, performancen Sacdias dagbok och kortfilmen Macaan – Älskade. Efter performancen och filmen följer fika och en diskussion om de ämnen som togs upp.

Gemensamt för performancen och kortfilmen är att de båda är skapade av somaliska ungdomar som bor i Stockholm och båda hanterar ämnen och frågeställningar som dessa ungdomar upplever finns i deras närhet.

Om Sacdias dagbok

Sacdias dagbok upplevs helt utan att använda synen. Publiken får sina ögon förbundna och därefter följer en resa genom olika tankar, lukter och diskussioner.

Sacdia är en helt vanlig Somalisk tjej som lever i en av Stockholms förorter. I performancen får vi följa hennes liv under ett års tid genom hennes dagbok, där hon berättar om sin familj och vänner, sina drömmar och förhoppningar men framförallt, den växande känslan av utanförskap gentemot den miljö hon lever i.

Performancen Sacdias dagbok handlar om att vara ärlig mot sig själv och vikten av goda vänner.

Sacdias dagbok handlar precis lika mycket om processen som ledde gruppen fram till premiärdatumet som den faktiska föreställningen. Gruppen har träffats två gånger i veckan under ett halvårs tid och fokus har legat på de diskussioner gruppen har haft. Gruppen har vävt samman sina egna historier, antigen upplevda eller sådant de fått återberättat för sig, till en person; Sacdia. Det är så huvudpersonen har uppstått. Sacdia finns på riktigt, men spridd över sex personer.

Om Macaan – Älskade

Kortfilmen Macaan – Älskade är skapad av filmmakaren Ahmed Abdullahi och är ett kärleksdrama av stora mått som utgår ifrån frågeställningen: ”För att få allt måste du ge upp något, men ifall du har gett upp något, har du verkligen fått allt?

I Macaan – Älskade vill Ahmed Abdullahi genom sin huvudrollsinnehavare Abdi undersöka de val som kan uppstå när familjen inte samtycker till den du har valt att gifta dig med.

Projektet Somalier Sthlm stöd av: Kulturrådet, Stockholm Stad, Ungdomsstyrelsen, Framtidens kultur.