Somalier Gbg

Somalier Göteborg

Kort text om arbetet

Botkyrka Community Teater och Dans (BC) påbörjade ett arbete med somaliska ungdomar i Göteborg hösten 2010. Somalier är en utsatt grupp i Sverige särskilt när det kommer till fördomar och diskriminering, både inom invandrargruppen och av resten av befolkningen. Utöver det är de en grupp som sällan får sin röst hörd men nu ska de få chansen att berätta om sig själva. Sen hade vi berättarkvällar i Bergsjön, Angered, Hisingen och Frölunda. Till dessa kvällar kom det ungdomar för att berätta om hur det är att vara somalisk ungdom i Sverige idag. Tanken är att samla somalier, främst ungdomar, i Göteborg, Stockholm och Botkyrka så det blir tre grupper som jobbar samtidigt på olika platser i Sverige.

Deltagarna kommer att få sätta upp en teater baserad på deras upplevelser av att vara somalier i Sverige idag. Ämnen som bidragsfuskande, terrorism, arbetslöshet och drömmen om ett jobb utomlands kommer behandlas.

Konstnärlig ledare/ projektledare America Vera-Zavala

Plats Göteborg

Tid

Det här arbetet påbörjades hösten 2010, under 2011 kommer arbetet slutföras med någon typ av sceniskt framställning och andra redovisningssätt.