Foto session

Fotning

Igår fotades vi! Jag berättade till tjejerna att vi skulle ses i Albyfritidsgård och efter det skulle vi ut o fotas av en fotograf. När vi kommer till gården så sätter vi oss ner.. dom tjattrar och pratar som vanligt.

-hallå var ska vi fotas??
-I centrum och ute.
-VA?! VARFÖR UTE? Nej!!
– Nej de e skämmigt!
-Ja men såklart att det är ute, vadå om ni inte vågar att fotas ute hur kommer ni våga filma  ute då
-men ooh fan..
-Ah de sant… okey

Sen berättade jag att det dom själva skulle få bestämma hur, var och vad dom skulle göra när dom fotades. Dom regiserade sin egen fototagning. Jag gick lite före och träffade Leslie Gonzales som skulle fota oss, Jag blev så glad när jag såg ett stort gäng brudar med värsta färglada kläderna.. alldelles spralliga gå i en stor klump genom torget. Dom syns, dom känner sig säkra i sig själva och dom känner sig hemma i alby. Dom hälsar alla på Leslie och jag säger att nu får dom bestämma hur och var dom ska fotas, lesslie säger att dom ska tänka på ljuset och så. Dom valde tre ställen: på torget vid albycentrum vid ”graffiti väggen”, uppe på det lilla observatoriet som finns vid sidan av tunnelbana byggnaden och inne i tunelbana gången.

Det syntes inte någonstans att dom skämdes när dom fotades, dom tyckte det var kul, kompisar och folk kom förbi och tittade på och dom körde sitt race, för mig var fotorna inte det viktigaste utan den var själva känslan av att stå ute i det offentliga rummet, stå ute i centrum, på torget och ta plats, dom vågade synas och dom vågade stå för det dom gör. Det kom folk och frågade vad dom gjorde och dom berättade om sin dansfilm och det har börjar sprid sig lite bland deras kompisar.
En tjej som satt och tittade på dom medans dom fotades frågade mig:

-Är det sant att dom ska göra en dansfilm? Va coolt! Berätta..
-Ja det är sant, den kommer att handla om alby, om fördommar och om att dom är stolta över var dom bor, osv… Vill du vara med?
-Va, jag? Får jag? Grymt!

Jag kollade med tjejerna om det var okey för dom att ta in en ny tjej och dom tyckte de va helt okey.

När vi va klara pratade jag med Leslie och hon sa att hon hade tyckt att det va skit kul, hon såg verkligen glad ut! Jag fick samma reaktion av Mariella en tjej som jag hade tagit med för att dansa med tjejerna en gång. Deras sprallighet är väldigt charmig och folk som träffar dom brukar tycka att det är kul att jobba med dom, även om dom kan vara lite okoncentrerade ibland.

Nästa vecka ses vi igen ock ska fortsätta att dansa.

Peace!!/