Dagbok- Katjas Barn

Dagbok- Katjas barn

Katjas dansbarn.
Jag har mött en engagerad lärare hon heter Katja. Hon har jobbat i Fittja skolan i sex år. Det som är fint i den här historien är då små magiska saker sker i våra liv och jag vet att jag befinner mig på rätt ställe på jorden under en stund.

Jag vill möta fler barn att prata och dansa med under denna säsong. Jag har bestämt att jag ska öppna upp tanken om fler platser än biblioteket.

Henrik bibliotekarien berättar att fritidsgården har barnverksamhet under eftermiddagarna. Så jag går in i fritidsgården Pejl, en helt vanlig tisdag och börjar småprata med fritidsledaren. Hon börjar berätta för mig om att det finns en danslärare som håller i lektioner. Hon säger också att dansläraren är på plats i studion och att jag kan träffa henne omgående. Visst! säger jag. Jag hör orientalisk musik när vi närmar oss salen och utanför är det ett tjugotal skor i små storlekar som bildar små vattenpölar, några jackor ligger utspridda eftersom det inte finns en hängare utanför studion. Dörren öppnas och jag ser ett välbekant ansikte. Hej Paloma! säger hon, jag är Katja, visst bodde du i Fiskis. Wow! Katja är fd Fisksätra bor precis som jag.
Hon berättar kort att dansen har alltid varit något som hon intresserat sig för. Att hon har hört om BC och dans i lägenhet, och att hon håller i danslektioner efter skoltid för barn och unga. Det här blir förstås en verklighet som inspirerar att jobba vidare på.

Vi möts igen nu inne i stan, hon har precis flyttat in i närheten. Det är litet och många män som dricker capuccino och äter sin italienska surdegsbröd med pesto. Hon berättar om sin yrkesroll om nedskärningar och om hennes elever som drabbas av det. ( förra veckan hörde jag på radio att Fittja har en av de fattigaste personerna i Sverige det gjordes i jämförelse med en av de rikaste som bodde i Mexico, enligt P3.)

Jag var sjuk förra veckan och jag saknar mina biblioteksbarn. Denna vecka har jag workshop med Katjas dansbarn från Fittja. Imorgon går mina fötter till Tumba för att träffa kommunen och stadsplaneraren Lina hon ska visa mig bilder av alla kommunala lekparker som hon dokumenterat.

Och på torsdag träffar jag mina biblioteksbarn…

Paloma