Pappa premiären

Fantastiskt mottagande av PAPPA

Måndagen den 30 maj hade vi premiär på pjäsen PAPPA.
Föreställningen spelades tre gånger under en veckas tid, två gånger i trapphuset på Hålvägen i Storvreten och en gång i Botkyrka konsthall.
Totalt kom uppemot ett 80-tal personer för att ta del av, beröras och uppröras av denna livsbejakande historia om två unga pappors kamp i tillvaron. Vi fick ett fantastiskt och kärleksfullt mottagande! Publiken var nyfiken, frågvis och visade tydligt sin uppskattning. Den naturliga scenografin och stämningen i trapphuset fångade på ett bra sätt råheten i berättelsen och påtagligt äkta blev det när hyresgästerna i sin vardag blev deltagare och medspelare i pjäsen på grund av sitt naturliga rörelsemönster: ut med hunden, in i tvättstugan och på väg till fotbollsträningen.
Denna upplevelse var fulländad magi.

Bakgrunden till projektet och i linje med den traditionella community processen startade  Botkyrka Community Teater & Dans arbetet efter ett initiativ från en ung pappa som såg sin samtids ointresse för hans verklighet. Berättelsen fick näring och växte sakta fram ju mer vi lärde känna varandra. Träffar och samtal blev med tiden välsignade möten och sakta sökte vi former att gestalta historien på. Bitvis hann verkligheten ikapp oss och vissa dagar kändes det som att vår historia och nutid flöt ihop. Personliga kriser inträffade men vi lyckades alltid ta oss fram, upp, ut och fortsätta arbeta. Alltid med respekt för varandra,  sann uppskattning och goda handlingar som skapade utrymme för djupare nivåer av skapande.