Nyhetsbrev mars 2011

Nyhetsbrev 15:e mars 2011

1. Pengar från Botkyrka kommun

Botkyrka Kommun fortsätter stödja Botkyrka Community Teater och Dans (BC). När vi nu går in på vårt fjärde verksamhetsår är det med stor glädje som vi ser att Botkyrka Kommun är nöjda med vårt konstnärliga arbete och också med det genomslag vi har bland medborgarna i kommunen. De fortsätter att stödja BC. BC har sin bas i Botkyrka Kommun och en betydande del av vår verksamhet där. I år kommer vi bland annat att genomföra pappa-projektet i Storvreten och en stadsvandring i Norsborg.

2. Somalisk teater i Stockholm

Vi har börjat med Somaliska berättarkvällar där vi samlar somaliska ungdomar i åldrarna 16-25 år och genom olika workshops får vi fram deras berättelser. Hittills har vi varit två gånger i Rinkeby (Stockholm) och Fittja (Botkyrka) samtliga träffar har gått jättebra. Vi har haft livliga diskussioner som kommer ligga till grund för manuset, som skrivs under våren. Under den kommande tiden planeras genomförandet av berättarkvällar även i Skärholmen, Rågsved och Husby. Vid dessa tillfällen har vi även med Anne Jonsson som kommer att regissera teatern. Premiären är förlagd till hösten 2011.

3. BC bloggar från festivalen i Rotterdam

Som vi berättat om tidigare åker BC gänget till den internationella communityfestivalen i Rotterdam (Nederländerna) den 30 mars till den 4:e april. Festivalen gästas av många intressanta communityprojekt och vi vill givetvis att alla ni ska få ta del av detta. Därför kommer vi blogga från workshops, föreställningar och seminarier.

Håll er uppdaterade genom att besöka vår hemsida:

www.botkyrkacommunityteater.org

4. BC har haft årsmöte

BC hade årsmöte 9 mars på SITE Sweden där vi nu har vårt kontor. Det var ett mycket trevligt och produktivt möte. Vi gick igenom verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse. Revisorn var mycket nöjd med vårt sätt att sköta ekonomin. Mireille Bergenström omvaldes som ordförande, ny i styrelsen är Ruben Lopez. En verksamhetsplan antogs som ni kan läsa på vår hemsida.

5. Pappa- projektet

I mars började vi repetera både med och utan text. Ruben Lopez som skriver manus och regisserar kommer hålla workshops för papporna i olika teaterövningar och Francisca Beckert gör dansövningar med fokus på tempoväxlingar som syftar till att orden ska få en rytmisk resonans i kroppen. Premiären i Storvreten planeras till första veckan i maj 2011. Mer detaljerad info om spelplats kommer i nästa nyhetsbrev.

6. Projektet Blindheten

Arbetet med dansföreställningen Blindheten väcker många intressanta frågor och blottlägger en mängd fördomar både hos de inblandade i projektet som för omgivningen.  I takt med att processen går framåt, tydliggörs bilden av att vi idag saknar en ordentlig dansscen som inkluderar personer med synnedsättning. Möjligheten att delta reduceras därför i takt med frånvaron av t ex syntolkar. Följden av detta har blivit att ytterst få personer med synnedsättning deltar och är aktiva inom konstformen. Under processen håller vi bland annat till i Fisksätra och Aspudden. Premiär, hösten 2011.