Nyhetsbrev februari 2011

Nyhetsbev

1. Soluret så påverkade vi vårt kvarter

Stadsplaneringsarbetet i Alby slutfördes och hade premiär den 10:e november 2010. Processen startade våren 2009 och allt möjliggjordes tack vare deltagandet i ungdomsgruppen och andra boende i området. Projektet  blev mycket uppskattat och resultatet kan man nu ta del av i Albyparken, i form av ett solur i mosaik.

2. Vita pumps på riksteaterdagarna

Dansteaterföreställningen Vita Pumps möttes av fantastiskt positiv respons både från publiken och i media då den hade premiär våren 2010. Den 19:e november visades föreställningen under Teaterdagarna på Riksteaterdagarna och det hela avslutades med många hjärtliga applåder samt ett stort tack till ensemblen från Norrsundet.

3. Beviljade stöd 2011

Botkyrka Community Teater & Dans har för 2011 beviljats stöd från flera viktiga bidragsgivare: Kulturrådet, Stockholms stad, Framtidens Kultur samt ett fortsatt stöd från Botkyrkabyggen. Förutom att vi för första gången har beviljats projektstöd från Stockholms stad har vi även fått medel från Stiftelsen Framtidens Kultur under dess allra sista bidragsrunda. Vi kommer göra mycket för dessa pengar. De stora arbetena är: community dans om icke-seende, blinda, synnedsättning under projektnamnet Blindheten. Vi ska göra community teater om och med somalier i både Göteborg och Stockholm, samt i Botkyrka, Norsborg göra en maffig stadsvandring. Utöver detta kommer vi även göra andra intressanta arbeten som ni kommer få läsa om framöver.

4. BC på Teater biennalen i Gävle maj 2011

Botkyrka Community Teater & Dans kommer ta plats på Teaterbiennalen i Gävle som går av stapeln 11-15 maj. Communityteaterpjäsen ”Jävla Finnar” kommer spela i Norrsundet där det även kommer hållas ett samtal direkt efter, om pjäsen och om Norrsundet. Sommarteaterpjäsen ”Vita Pumps” kommer spela på Gävle Folkteater med efterföljande samtal. Det kommer också arrangeras ett större seminarium på fredagen om communityteater där BC kommer medverka med sitt arbete om och med somalier i Göteborg. Teaterbiennalen är den viktigaste händelsen för svensk teater och det är av stor betydelse att BC och communityteater tar en så stor plats. Community teater uppmärksammas och sprids, vilket är en stor glädje för oss.

5. Rotterdam

Mellan den 30:e april och 3:e maj hålls ”International community arts festival” i Rotterdam. BC kommer vara där och återskapa projektet: Dans i Lägenhet tillsammans med lokala dansare. Under tio dagar kommer koreografen Paloma Madrid arbeta fram verket för att det sedan ska finnas tillgäng för de boende i området.

Mer info om festivalen hittar du på:                                         

www.icafrotterdam.com

6. Francisca Beckert

Francisca Beckert har börjat hos oss på BC och kommer under året bland annat arbeta med projekt i Norsborg och Storvreten. Hon har sin bakgrund inom dans och gick sin konstnärliga utbildning inom koreografi och dans på Kuba.

Henne når du på:

francisca@botkyrkacommunityteater.org