”Under trädet” aktioner och dansteaterföreställningen

”Under trädet” aktioner och dansteaterföreställningen – Jag är inte en bra representant för personer med synnedsättningar.

Den 13 september har vi en ”Under trädet” aktion på Aspuddens Fritidsgård mellan kl 19.00-20.30
Vi kommer öppna upp vårt arbete med ungdomar mellan 12-30 år som har olika synnedsättningar och ha ett samtal.
Fritt inträde, begränsade antal platser.
Anmälan görs till paloma@botkyrkacommunityteater.org innan den 8 september, med reservation för ändringar.

från ”Under trädet” verkstaden den 30/8 2011
Dagbok av Jonny Holmberg, filmare.

Jag har gått in i det här projektet ganska förutsättningslöst. Vilket jag tänker har varit bra. Jag har kastats in i frågeställningar jag inte funderat så mycket på och tar ställning till under processen!

Känns som ett bra sätt att liksom hela tiden vara i den här processen som är ny för mig! Inte saker jag funderar på i allmänhet.
Det känns som om jag med nya ögon kan förhålla mig till frågeställningarna som kommer upp och det gör att besluten och tankarna blir impulsiva.  Vilket jag tycker är bra!

Jag kom till aspudden mest glad för att jag skulle filma. Hade inte funderat så mycket på att det bara skulle vara synskadade där.  Vilket jag självklart noterade när jag kom dit.
Det första jag som filmare noterade var att det var mörkt i lokalen. Så då tände jag fler lampor. Vilket inte verkade göra någon större anspråk på uppmärksamheten hos de närvarande i lokalen.

Sedan gnällde jag lite om kaffe, vilket ordnades rätt snabbt. Det ger ju stora plus i kanten.

Jag gick runt och snackade, det fanns en otrolig musikkunnande och vilja att spela/sjunga. Vilket gladde mig väldigt. Så jag hakade på där och sjöng lite.

Självklart märker jag att jag får möta människor med andra sinnen än vanligt. Jag fick göra mig hörd när jag slog mig ner bredvid någon, möten blir lite annorlunda men i stort sett är det detsamma som annars.

Work shopen var otroligt inspirerande. Det konstiga är att när man filmar är det som om man befinner sig på en annan plats.
Man betraktar saker utifrån liksom. Man står där med en kamera. Man är delaktig i något som pågår samtidigt som man betraktar.
Precis som i teater, dans och musik så befinner jag mig i en närvaro under tiden jag filmar.