Bok om deltagarnas arbete med stadsvandringen

Bok om deltagarnas arbete med stadsvandringen

Den andra och avslutande delen i arbetet med stadsvandringen Norsborg 145 är en dokumentär bok som beskriver deltagarnas arbete före, under och efter projektet. Med kameran som verktyg har deltagarna dokumenterat sin vardag och process. Den autentiska miljön står i fokus och den plats där berättelserna fått ett eget liv och möjlighet att existera. Det är många ögonblick av magi som ligger till grund för boken och det har varit väldigt fint att uppleva konkreta steg i skapandet av egna perspektiv.

Kameran har vandrat runt och fått följa med hem till dom som velat, ibland i flera veckor. Varje person som varit aktivt deltagande i utformningen av stadsvandringen och som även haft en egen station, har fått ett eget kapitel i boken. Dessutom finns några avsnitt med personer i området som på olika sätt har satt stora avtryck.

Vår ambition och förhoppning har hela tiden varit att fördjupa och ytterligare förankra arbetet. Sätta fingret på det symboliska värdet av människors engagemang både för dom aktiva som betraktarna. I Norsborg utmärker sig ordet på många olika sätt och vi ville att arbetet skulle leva vidare. Med boken kommer vi nu snabbt kunna ta oss ”tillbaka till framtiden” och gång på gång återvända och återskapa den positiva känslan i vårt medvetande.

I mitten på december lanserar vi boken och bjuder in alla som är intresserade! Plats, tid och datum kommer i mitten på november. Håll utkik här på hemsidan.

Vi ses!